MST - Malta Air

Aviation news & information concerning Maastricht Aachen Airport
Post Reply
User avatar
Neplev
Posts: 638
Joined: 25 Oct 2017, 19:44
Has thanked: 445 times
Been thanked: 2439 times

New at Maastricht as from summer S20:

Dutch:
RYANAIR RICHT NIEUWE MAATSCHAPPIJ OP: MALTA AIR

VALETTA - Ryanair richt na uitgebreide onderhandelingen met de Maltese overheid een nieuwe luchtvaartmaatschappij op in Malta, genaamd Malta Air. Die moet naast de reeds bestaande staatsmaatschappij Air Malta gaan opereren.

Update 15:15: Ryanair en de Maltese regering hebben de oprichting van Malta Air zojuist bevestigd. Dit artikel is bijgewerkt om dat te reflecteren.

“De oprichting van Malta Air moet eraan bijdragen dat het toerisme blijft groeien”, zegt Konrad Mizzi, de Maltese minister van toerisme. “Dit heeft geen impact op Air Malta, want beide maatschappijen leveren een verschillend en complementair product”.

Ryanair hevelt in eerste instantie zes Boeing 737's over naar Malta Air. Die gaan vanaf volgend jaar zomer met een eigen kleurenschema vliegen. Daarmee moeten alle Ryanair-lijndiensten vanaf Malta worden uitgevoerd, waaronder naar Eindhoven en Maastricht. Later wordt de vloot verder uitgebreid.

Hoewel de Ryanair-activiteiten op Malta dus een andere naam krijgen, gaat het product van Malta Air verder nagenoeg identiek zijn aan dat van Ryanair (ultra-lowcost). Air Malta daarentegen richt zich meer op vluchten naar premiumbestemmingen als Schiphol en Parijs Charles de Gaulle.

Het is nog niet duidelijk welke voordelen de Maltese overheid Ryanair biedt in ruil voor de oprichting van Malta Air. Het wordt de vijfde maatschappij onder de paraplu van het Ierse bedrijf, naast Ryanair, Ryanair UK, Ryanair Sun (vanaf het najaar ‘Buzz’) en Laudamotion.
https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/ ... m=facebookImage
Post Reply